دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و یونان درباره دو نفتکش توقیف شده در خلیج فارس

به نوشته روزنامه «پروثوتما» «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان بعدازظهر دوشنبه به وقت تهران با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در زمینه توقیف دو فروند نفتکش یونان از سوی ایران گفت‌وگو کرد .
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 30
کد خبر: ۱۳۶۱۹۳

به گزارش راهبرد معاصر وزیر خارجه یونان در تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا در زمینه توقیف دو فروند نفتکش یونان از سوی ایران به گفت‌وگو پرداخت.

به نوشته روزنامه «پروثوتما» «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان بعدازظهر دوشنبه به وقت تهران با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت‌وگو کرد .

وزیر امور خارجه یونان در این تماس تلفنی تشدید اقدامات تحریک آمیز ترکیه در همه سطوح و توقیف دو کشتی یونانی از سوی ایران را با همتای آمریکایی خود مطرح کرد.

دندیاس در توییتی نوشت: «ما تلفنی درباره آخرین تحولات خلیج فارس صحبت کردیم. من همچنین به همتای خود در مورد تشدید تحریکات ترکیه چه به صورت لفاظی و چه در صحنه و همچنین در مورد بازدیدهای خود از بالکان غربی اطلاع دادم.»

وزیر خارجه یونان همچنین با همتای صهیونیست خود و همچنین «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در همین زمینه تماس گرفت.

روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه سال‌جاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از احضار کاردار یونان (در غیاب سفیر این کشور) به این وزارتخانه در پی توقیف محموله نفتکش تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های یونان و اعتراض شدید به وی خبر داد.

روز جمعه نیز کاردار سوئیس (در غیاب سفیر این کشور) به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد. از سوی دیگر جمعه شب ششم خرداد ماه نیز اخباری منتشر شد از این‌که ایران اقدام به توقیف دو کشتی یونانی در پاسخ به اقدام دولت یونان کرده است.

پیش از این روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای در خصوص توقیف نفتکش‌های یونانی اعلام کرد: «نیروی دریایی سپاه روز جمعه دو فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آب‌های خلیج فارس توقیف کرد. این دو کشتی، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شده‌اند. هر دو کشتی با پرچم یونان حرکت می‌کرده‌اند و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آنها را توقیف کرد.»

علی‌رغم آن‌که نفتکش‌های یونان به دلیل تخلفات انجام داده، توقیف شده‌اند، یونان توقیف این دو کشتی را «معادل دزدی دریایی» دانسته و محکوم کرده و به شهروندان خود هشدار داده است که به ایران سفر نکنند.

یونان مدعی است که یکی از نفتکش‌ها در آب‌های بین‌المللی حرکت می‌کرده است و نفتکش‌ دوم در هنگام توقیف در نزدیکی ساحل ایران بوده است. وزارت خارجه یونان اعلام کرده است که ۹ شهروند یونانی در بین خدمه نفتکش‌ها بوده، اما توضیح بیشتری در خصوص دیگر ملوان‌هایی که سوار بر نفتکش‌ها بودند، ارائه نکرده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر